Moderne opplevelser

i historiske omgivelser

Program
Ikon - fabrikk

Et bygg med lang historie

Kulturfabrikken ligger beleilig til i idylliske omgivelser på Gassverktomta i Vågen, sentralt i Kristiansund. Kulturfabrikken er et bygg med historie som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. Tidligere har stedet blitt brukt som både skipsverft og gassverk – derav navnet Gassverktomta. Før Kulturfabrikken ble huset brukt til produksjon av minkfôr.

Ikon - lyspære

Idéen settes til live

I 2012 fikk et knippe ildsjeler satt liv til idéen om en konsertarena i Kristiansund. Målet var å skape et moderne bygg for enestående kulturelle opplevelser innenfor rytmisk musikk, dans og forestillinger. Samtidig ville vi skape en arena for næringslivet i regionen, slik at Kulturfabrikken kunne brukes til enda flere formål. Vi ønsket å skape et hus for kultur og konserter som var attraktiv for både underholdningsbransjen og publikum, og som ville skape aktivitet i vår kjære hjemby.

Logoelement - K

En kulturplattform for alle

I dag er vi stolte av å kunne presentere Kulturfabrikken – et bygg som kombinerer mangeårig lokalhistorie med moderne fasiliteter og teknologiske løsninger. Kuvede vinkler og avanserte elementer for fantastisk akustikk er på plass i saler og øvingsrom. Enestående isolasjonsteknologi sørger for at naboene i nærområdet kan sove like godt selv under den råeste rockekonsert

Kulturfabrikken i media